Dobele līkumu līkumiem ceriņziedu laikā!

05.06.2022, svētdiena.

 

Dobele – vēsturiski interesanta mazpilsēta Zemgalē, Bērzes upes krastos, kas jāapmeklē tieši tagad – ceriņziedu laikā. Pabūsim gan slavenajā ceriņu dārzā, gan viduslaiku pilī, gan daudzās citās ievērojamās vietās.

 

Tikšanās Rīgas autoostā 8:20.

Izbraukšana ar Jelgavas-Dobeles autobusu no Rīgas autoostas: 8:40.

Pārgājiena sākums: pie Dobeles autoostas, 10:30.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Vispirms, protams, ceriņziedu krāšņumu un daudzveidību dosimies baudīt uz slaveno Pētera Upīša ceriņu dārzu, kas ir ne vien lielākais Latvijā, bet arī Baltijā! Tagad ir īstais brīdis šai vietai, jo ir pats jūnija sākums un viss zied! Būs arī P.Upīša muzejs, nams, kurā dārzkopis dzīvojis, vietējā gida stāstījumi un citi labumi!

-        Dobeles ievērojamākais vēstures objekts – viduslaiku pils komplekss, kurā nesen veikti rekonstrukcijas darbi un tagad izveidots pat savdabīgs skatu tornis!

-        Dobeles centra vēsturiskās vietas, senais Tirgus laukums ar interesanto strūklaku, varenā luterāņu baznīca, un citas maz zināmas arhitektūras pērles, kuras mums devuši ievērojami Latvijas arhitekti.

-        Slavenā kultūrvēsturnieka Augusta Bīlenšteina un dzejnieces Veronikas Strēlertes piemiņas vietas.

-        Pastaigu taka gar Bērzes krastu un arī citas ievērojamas un skaistas vietas Dobelē.

 

Pārgājiena sākums un nobeigums – pie Dobeles autoostas (stacijas).

Dobelē tiekamies ar dalībniekiem, kas uz pasākumu ierodas ar savu vai citu sabiedrisko transportu.

Autobusa biļeti uz Dobeli ieteicams iegādāties laicīgi (iespējams internetā).

 

Pasākuma ilgums: ~ 7 – 9 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ap 12 – 15 km.

Apvidus ir samērā līdzens, iesim pārsvarā pa pilsētas ielām, bet iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

 

Vadītājs: Andris Grīnbergs – ceļotājs, dabas pētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 3.jūnijs, 17:00. Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama. Piesakies uz pasākumu laicīgi!

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com , vai zvanot / sms uz T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un nodokļi.

 

Papildus izmaksas: personīgie ceļa izdevumi, piemēram, autobusa biļete Rīga – Dobele: 3,35 Eur., apmeklējuma maksas P.Upīša ceriņu dārzā (kopā ar vietējā gida pakalpojumiem un muzeja apmeklējumu - 7 EUR, skolēniem, studentiem un senioriem - 5 EUR) un Dobeles viduslaiku pilī ar skatu torni (5 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem - tikai 3 EUR).

 

Mājupceļā brauksim ar satiksmes autobusu vai vilcienu (pēc izvēles). Dobelei ir daudzveidīga satiksme ar Jelgavu, Rīgu un Liepāju.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.


Svarīgi: piesakies laicīgi, jo pārgājiena grupai var būt maksimālā dalībnieku skaita ierobežojums!

Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, kļūt par kontaktpersonu vai nonākt karantīnā – tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu atlikt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!


 Nepaliec brīvdienās mājās!

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

 

*****

 

Šī emuāra populārākās ziņas