Rīgas stāsti: Torņakalna - Ziepniekkalna pārgājiens!

09.06.2024. – svētdiena, 16:00!

Saistībā ar nokrišņu fronti svētdienas rītā, pārgājienā dosimies pēcpusdienā!

 

Daudz jaunumu jaunajā Rīgas stāstu pārgājienā no Torņakalna līdz Ziepniekkalnam! Interesantas jaunbūves, atdzimstošas muižiņas, atjaunotais Ēbelmuižas parks ar dižkokiem, un vēl daudz dažādu stāstu, kādus var uzzināt tikai Spectūrisma pārgājienā.

 

Tikšanās vieta: Rīgā, Pārdaugavā, pie Nacionālās bibliotēkas ieejas: pēcpusdienā, 16:00.

 

Pārgājiena programmā:

-        Vienā pārgājienā divu Rīgas apkaimju - Torņakalna un Ziepniekkalna vēstures notikumu stāsti. Būs arī daudz dabas objektu!

-        Interesanti un iespaidīgi – dažādas jaunbūves Pārdaugavā, kas būtiski izmaina apkārtnes ainavu. Vēl nesen to vietā zaļoja krūmi un nātres.

-       Kur atradās Kabronskansts un Sarkanais tornis un kāda ir to nozīme Torņakalna vēsturē?!

-       Atjaunotas vēsturiskās muižiņas un citas arhitektoniski interesantas ēkas. Arī Torņakalnā ir jūgendstila ēkas!

-        Maz zināmas bruģētas Torņakalna ieliņas, kuras nezina pat daudzi rīdzinieki! Staigājos pa tām sajūtas kā kādā mazpilsētā nevis Rīgā dažus kilometrus no centra!

-        Ēbelmuižas parks pēc rekonstrukcijas! Būtiskas izmaiņas vienā no vecākajiem Pārdaugavas parkiem! Būs stāsti par parka dižkokiem, starp kuriem arī viens no ievērojamākajiem Rīgas dižozoliem.

 

Jaunais Rīgas stāstu pārgājiens patiks gan vēsturisku vietu un vērtību cienītājiem, gan vasaras ziedoņa baudītājiem! Var droši nākt arī ģimenes ar bērniem!

Pārgājiena nobeigums plānots pie 19.trolejbusa galapunkta Ziepniekkalnā (turpat arī 4.trolejbusa, 44., 46., 56. autobusu pietura). No Ziepniekkalna ir ērta satiksme uz Rīgas centru un daudzām Pārdaugavas apkaimēm.

 

Pārgājiena garums: ~ 8 km.

Pārgājiena ilgums: ~ 3 stundas.

 

Vadītājs: Andris Grīnbergs – Rīgas novadpētnieks, vēsturnieks (M.hist.), dabas pētnieks.

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 7.jūnijs, 17.00.

 

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz Swedbank.

 

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama/atliekam uz kādu citu pārgājienu. Piesakies uz pasākumu laicīgi!

 

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

Papildus izmaksas mazas: tikai personīgie ceļa izdevumi (nobeigumā noderēs Rīgas satiksmes e-talons).

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Svarīgi: Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Rīgas stāstu pārgājieni – pa mazāk zināmām galvaspilsētas vietām, pa nomalēm, kur vairāk dabas, kur slēpjas maz zināmas vēstures vērtības, pa vietām, kurām daudzi ikdienā iespējams iet vai brauc garām nenojaušot to patieso šarmu, arhitektūras un kultūrvēstures nozīmi.

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Visa informācija par Spectūrisma pārgājieniem: www.specturisms.lv

 

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

 

 

 

 

 

 

 

 

Šī emuāra populārākās ziņas