Rīgas stāsti: Pārdaugavas parku pārgājiens!

28.04.2024. – svētdiena.

 

Pavasaris ziemu ir uzvarējis un Rīgas parkos Pārdaugavā viss zied un plaukst. Tur zied ne tikai populārās sakuras, bet arī daudz kas cits! Dosimies dabas pārgājienā tepat Rīgā – pa pieciem dažādiem Pārdaugavas parkiem, skatot ne vien ziedošus kokus un krūmus, bet arī iepazīstot dižkokus un skatot interesantas ainavas. Būs arī daudz interesantu stāstu par Rīgas parku vēsturi, tajos bijušām nozīmīgām celtnēm un īpašiem notikumiem!


Tikšanās vieta: Rīgā, Pārdaugavā, pie Uzvaras parka, pie tramvaja pieturas (Pārdaugavas virziena) Slokas ielas un Uzvaras bulvāra stūrī: 10:00.

Pārgājiena programmā:

-        Uzvaras parks, tā patiesā būtība un vēsture, unikālais un vairs neredzamais, ziedošās sakuras un citi labumi, kā arī novērtēsim kā pārveidota parka bēdīgi slavenā daļa!

-        Mārupītes lejteces pārsteidzošās pārvērtības, upītes līkumi un ainavas.

-        Arkādijas parks – tā unikālā vēsture, neparastais reljefs, skaistais ūdenskritums, arī stāsti par daudzām zudušām vērtībām un dižkokiem.

-        Māras dīķa krasti un stāsti par notikumiem un zudušajām dzirnavām!

-        Pavisam maz zināmi parki: Mazais Arkādijas parks un Kobes dārzs!

 

Pārdaugavas parku pārgājiens patiks gan vēsturisku vietu un vērtību cienītājiem, gan pavasara ziedoņa baudītājiem! Var droši nākt arī ģimenes ar bērniem! Pārgājiena nobeigums plānots pie Āgenskalna tirgus, kur pēc tam pieejamas kafejnīcas, labierīcības, un iepirkšanās pie lauksaimniekiem un mājražotājiem. No Āgenskalna tirgus ir ērta satiksme uz Rīgas centru un daudzām Pārdaugavas apkaimēm.

 

Pārgājiena garums: ~ 7 – 8 km.

Pārgājiena ilgums: ~ 3 stundas.

 

Vadītājs: Andris Grīnbergs – Rīgas novadpētnieks, vēsturnieks (M.hist.), dabas pētnieks.

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 26.aprīlis, 17.00.

 

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz Swedbank.

 

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama/atliekam uz kādu citu pārgājienu. Piesakies uz pasākumu laicīgi!

 

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

Papildus izmaksas mazas: tikai personīgie ceļa izdevumi (nobeigumā noderēs Rīgas satiksmes e-talons).

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Svarīgi: Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Rīgas stāstu pārgājieni – pa mazāk zināmām galvaspilsētas vietām, pa nomalēm, kur vairāk dabas, kur slēpjas maz zināmas vēstures vērtības, pa vietām, kurām daudzi ikdienā iespējams iet vai brauc garām nenojaušot to patieso šarmu, arhitektūras un kultūrvēstures nozīmi.

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Visa informācija par Spectūrisma pārgājieniem: www.specturisms.lv

 

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

 

 

 

 

 

 

 

 

Šī emuāra populārākās ziņas