Rīgas stāsti. Septiņu tiltu pārgājiens! Kolorīts jaunums!

20.01.2024. – sestdiena.

 

Jauns un atraktīvs Rīgas stāstu pārgājiens apceļojot septiņus dažādus tiltus. Gan vecus, gan jaunus! Par katru būs kāds stāsts, ko nezina pat daudzi rīdzinieki. Un šis būs ne tikai arhitektūras, bet arī ainavu pārgājiens, jo no katra no tiltiem paveras pavisam citādi skati! Iespēja arī labi izstaigāties – tepat Rīgā!

 

Tikšanās vieta: Rīgā, Brīvības ielas un Kr.Barona ielas stūrī, blakus transporta pieturām, ielu stūra laukumiņā: 10:00.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Vecākais gaisa tilts Rīgā, kam ļoti interesanta priekšvēsture un pati vēsture. Kad to uzcēla, tas izskatījās stipri citādāks nekā mūsdienās. Kas mainījies laika gaitā, un kas bija šai vietā pirms tilta?

-        Zemitānu tilta neparastā vēsture un arhitektūra, un kāpēc tā ir tāda? Te ir pārsteidzošas nianses!

-        Un vēl pieci citi Rīgas tilti, kas priecēs ar interesantām un netradicionālām ainavām un būs saistīti ar neparastiem stāstiem!

-        Apskatīsim arī jaunus Rīgas tiltus, tai skaitā Brasas tiltu, un varēsiet uzzināt vai ar tiem tiešām ir tik slikti kā spriež dīvānu eksperti internetā? Bet varbūt ir sliktāk?

-        Unikāls ceļu krustojums (vienīgais tāds Rīgā!), kas atrodas arī zem viena no tiltiem!

-        Tā kā ir Barikāžu atceres laiks, pabūsim arī kādā ar šiem notikumiem saistītā vietā.

-        Pa ceļam būs arī dažādi citi atraktīvi apskates objekti, un, protams, tikai Spectūrismā dzirdami stāsti par tiem! Un vēl arī skaistas un neparastas ainavas!

 

Svarīgi! Pārgājiena nobeigums – pie sabiedriskā transporta pieturām, kur ērta satiksme ar Rīgas centru. Noderēs viens Rīgas satiksmes e-talons!

Pārgājiens notiks gan pa ielām, gan pa maziem ceļiem un takām. Ja pārgājiena beigu posmā vēlēsieties finišēt mazliet ātrāk, to varēs izdarīt vairākās vietās, tā, ka iespējams nākt uz šo pasākumu, bet veikt, piemēram, tikai 6 vai 8 km garu posmu! Viss pēc katra spējām un iespējām!

 

Satiksme uz pārgājiena sākumu – visi transporta veidi, kas kursē pa Brīvības ielu (trolejbusi Nr.4, 14, 17, 31, 34, u.c. dažādi autobusi; pietura Kr.Barona iela), tramvaji Nr.1 pa Kr.Barona ielu (pietura Brīvības iela), u.c. Netālu ir arī Zemitānu stacija.

 

Pasākuma ilgums: ~ 4 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ap 10 – 13 km.

Apvidus ir faktiski līdzens, bet iešanas temps būs mierīgs, ap 3 km /h.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

Nav paredzēti iekštelpu objektu apmeklējumi!

Vadītājs: Andris Grīnbergs – Rīgas novadpētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

 

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 19.janvāris, 17:00, ja grupa jau nebūs pilna.

 

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama/atliekam uz kādu citu pārgājienu. Piesakies uz pasākumu laicīgi! Grupas lielums var tikt ierobežots!

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com , vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

Papildus izmaksas mazas: tikai personīgie ceļa izdevumi (noderēs Rīgas satiksmes e-talons, kas derīgs 1,5 h).

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Svarīgi: Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

 

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

 

Šī emuāra populārākās ziņas