Jaunums! Pierīgas pārgājiens: Ostvalda kanāla pārgājiens!         

23.12.2023. – sestdiena.

 

Vienā no gada īsākajām dienām dosimies dabas pārgājienā tepat pa Pierīgas mežiem, kuriem cauri 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā izveidots vēsturiski nozīmīgais Ostvalda kanāls. Pa ceļam arī Medema purva ainavas (jābrien purvā nebūs!). Būs stāsti par Medema purvu, par kanāla izveidošanu Pierīgas mežos, tā izmantošanu un daudz ko citu! Visa diena pie dabas tepat Rīgas apkārtnē!

 

Tikšanās vieta: Rīgā, Ziepniekkalnā, stāvlaukumā pie tirdzniecības centra „Aleja” galvenās ieejas, 10:00.

 

Pasākuma sākuma vietai – TC Aleja (Vienības gatve 194; Rimi, u.c.) – ir laba sabiedriskā transporta satiksme ar Rīgas centru un citām apkaimēm – vistuvāk pieved 27.trolejbuss (pietura izkāpšanai – Mežkalna iela), kas kursē no Stacijas laukuma pār Akmens tiltu, cauri Pārdaugavai uz Ziepniekkalnu. Var atbraukt līdz Ziepniekkalnam arī ar 4.trolejbusu, 44., 46. vai 56. autobusu (no Imantas, Zolitūdes, Āgenskalna, u.c. apkaimēm), izkāpt pieturā „Ziepniekkalna vidusskola” un līdz pasākuma starta vietai ap 1 km pa Ozolciema ielu aiziet 10 minūtēs. Apmēram 15 minūtēs uz pasākuma sākuma vietu pa Valdeķu ielu un Ozolciema ielu var atnākt arī no 19.trolejbusa galapunkta Ziepniekkalnā, kā arī no Tīraines stacijas.

 

Svarīgi! Pārgājiena nobeigums – pie autobusu pieturas Alejas – nosaukumu sakritība! Tā ir cita vieta pie Rīgas – Bauskas šosejas, nevis, tur kur TC Aleja (dažādi autobusi uz Rīgu, kas kursē no Bauskas, Ķekavas un Baldones, knapi pusstundas brauciens līdz Rīgai). Pārgājiens nav apļveida, šoreiz ar savu transportu uz to ierasties, iespējams, nav racionāli. Bet, ja nu tomēr savs auto būs atstāts pie TC Aleja, tad no autoostas var atbraukt ar 27.trolejbusu.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Medema purva austrumu daļas ainavas, vietas, kur kādreiz kursēja purva bānītis.

-        Baložu kūdras fabrikas (no ārpuses) un apkaimes apskate.

-        Izsekosim Ostvalda kanāla trasi no Baložiem līdz ietekai Titurgā!

-        Piemiņas vieta ievērojamajam Latvijas mežu speciālistam Eiženam Ostvaldam, stāsts par viņa interesanto biogrāfiju un sasniegumiem.

-        Novērtēsim jauno Ķekavas apvedceļu ar skatiem no malas.

-        Titurgas ieteka Sausajā Daugavā ar skatiem uz Baltsēkli un Doles salu.

-        Liela daļa pārgājiena maršruta – pa Pierīgas mežu ceļiem. Visa diena pie dabas!

 

Pasākuma ilgums: ~ 4 – 6 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ~ 15 - 17 km.

Apvidus ir samērā līdzens, bet iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

Vadītājs: Andris Grīnbergs – ceļotājs, dabas pētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

 

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 22.decembris, 17:00.

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com , vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

Papildus izmaksas mazas: tikai nelieli personīgie ceļa izdevumi.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama. Piesakies uz pasākumu laicīgi! Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, tad, savlaicīgi (vēlākais – iepriekšējā dienā) informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu atlikt/pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Visa informācija: www.specturisms.lv

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

Šī emuāra populārākās ziņas