Pārgājiens uz Līču-Laņģu klintīm un citām dabas vietām!

01.07.2023. – sestdiena.

 

Vienas no interesantākajām klintīm Latvijā – pārsteidzošās, varenās un daudzveidīgās Līču-Laņģu klintis ar nišām un alām. Apskatīsim arī maz zināmo Grīviņu iezi un populāro Sietiņiezi no pavisam netradicionāla skatu punkta – no pretējā Gaujas krasta. Visa diena pie dabas Gaujas ielejā pie avotiem, strautiem un citiem ūdeņiem!

 

Tikšanās, kas vēlas, Rīgas centrālajā stacijā pie kasēm: ~ 6:30.

Izbraukšana ar Valmieras vilcienu no Rīgas centrālās stacijas: 6:46.

Vasaras vidus rīti ir gaiši; tiekamies vilciena 2.vagonā, tur arī reģistrācija.

Kam ērtāk – iekāpšana vilcienā arī Zemitānos (6:56), Čiekurkalnā (7:01) un Juglā (7:07).

Tikšanās vieta un pārgājiena sākums: Lodes stacija, 9:00.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Līču-Laņģu klintis! Augstākās vienlaidu smilšakmens klintis Latvijā paceļas līdz pat 30 metru augstumam! Tās ir bagātas ar lielām un mazām nišām, dažāda garuma alām un interesantiem avotiem! Lukturītis noderēs! Vairākās alās ielūkosimies un būs iespēja izzināt Latvijas alu pazemes pasauli! Būs arī Bezdibeņa ala, daudzi atspirdzinoši avoti, varenā Līču aiza un citas noslēpumainas vietas!

-        Maz zināmais Grīviņu iezis paslēpies Gaujas ielejas pamatkrasta nogāzē un nezinātājam ir tikpat kā neatrodams. Liels un interesants smilšakmens iežu atsegums, ko vērts apskatīt!

-        Slavenais Sietiņiezis no pavisam neierasta skatu punkta – no pretējā Gaujas krasta! Būs arī stāsti par šo – lielāko baltā smilšakmens atsegumu kompleksu Latvijā!

-        Liepas Ellīte jeb Lielā Ellīte. Viena no senāk zināmajām alām Latvijā, kas populāra jau daudzus gadsimtus. Sena kulta vieta un vēsturiska balto smilšu ieguves vieta. Ģeoloģiskais objekts ar lielāko smilšakmens arku skaitu Latvijā! 23 m gara ala ar īpatnēju eju sistēmu un svētavotu, kas iztek no alas.

-        Un visa diena pie dabas Gaujas nacionālajā parkā!

 

Pārgājiena sākums un nobeigums – Lodes dzelzceļa stacijā.

Var uz pasākumu braukt arī ar savu auto un to bez maksas novietot Lodes stacijas tuvumā, kur to atļauj satiksmes noteikumi.

Atpakaļceļā uz Rīgu arī brauksim ar vilcienu, kas Centrālā stacijā pienāk 19:45.

 

Pasākuma ilgums: ~ 8 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ap 15 - 17 km.

Apvidus ir izteikti reljefains – dziļas gravas un sāngravas, stāvas nogāzes, bet iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums nav piemērots dalībniekiem jaunākiem par 7 gadiem.

Līdzi ņemam pusdienas un dzeramo!

 

Vadītājs: Andris Grīnbergs – ceļotājs, dabas pētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 



Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

 

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties uz priekšapmaksu – piektdiena, 30.jūnijs, 17:00. Pēc tam paliek otra iespēja – apmaksa uz vietas pirms pārgājiena sākuma.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama. Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt vai kādu citu iemeslu dēļ netiekat – tad, savlaicīgi, vēlākais iepriekšējā dienā, informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

 

Papildus izmaksas: tikai personīgie ceļa izdevumi, piemēram, vilciena biļete Rīga – Lode ~ 4 EUR.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.



Nepaliec brīvdienās mājās!

 

Visa informācija: www.specturisms.lv



Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms!


Šī emuāra populārākās ziņas