Rīgas stāsti. Joku dienas jocīgais pārgājiens!

01.04.2023. – sestdiena.

 

1.aprīlim atbilstošs Spectūrisma piedāvājums – iepazīsti Rīgas neparastās un savādās vietas! Netradicionāls ceļojums pa Latgales priekšpilsētu, kur šoreiz nepievērsīsim daudz uzmanības arhitektūras pērlēm, bet skatīsim visādas īpašas vietas, kas ievērojamas ar savdabīgiem un pat jocīgiem objektiem! Ir pavasaris – pastaigāsim arī pa maz zināmiem parkiem!

 

Tikšanās vieta: Rīgā, Centrālās stacijas laukumā pie Lielā pulksteņa, 10:00.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Vispirms apskatīsim kādu ievērojamu būvlaukumu! Interesantas pārmaiņas jau ir un vēl būs.

-        Būs stāsti par vēsturi – kura bija Lielā Miroņu iela? Un kura Rīgā bija Mazā Miroņu iela!? Jocīgi nosaukumi, vai ne? Iedomājieties – Jums būtu jādeklarē sava dzīves vieta, piemēram, Lielā Miroņu iela 6!

-        Pēc tam arī nedaudz pastaigāsim pa kādiem seniem kapiem! Interesantas vēstures stāsti.

-        Apskatīsim „Izģērbtuvi” – savulaik plaši pazīstamu kriminālu vietu.

-        Iesim pa takām un ieliņām, kur vēl neesam gājuši Spectūrisma pārgājienos. Iepazīsim, piemēram, Ludzas ielu un Līksnas ielu, un, protams, būs stāsti par to, kas tajās ir, bija un noticis.

-        Vai ir būts Cūku dārzā? Maz zināmi Rīgas parki, par kuriem nezina pat daudzi rīdzinieki. Mūsdienās tas pazīstams kā Kojusalas dārzs (saukts arī par Kojusalas parku, bet vēl senāk par Cūku dārzu!). Starp citu, tas ir viens no vecākajiem Rīgas parkiem, kas pastāvējis jau 18.gadsimtā.

-        Vai ir būts Erevānas dārzā? Uz Erevānu nebrauksim, bet – šāda nosaukuma parks arī ir Rīgā! Tas atklāts tikai pavisam nesen – 2016.gadā. Interesanti, ka dārza celiņos un citos labiekārtojumu elementos pielietoti Armēnijas nacionālie elementi.

-        Apskatīsim arī lielāko helikopteri Latvijā! Būs arī pūķis uz nama jumta!

-        Nobeigumā neliels ieskats slavenās Kuzņecova porcelāna fabrikas vēsturē, būs iespēja arī piesēst pie un uz fabrikas darbarīkiem.

-        Un vēl daudz kas interesants!

 

 

Pārgājiena nobeigums – pie TC „Akropole” Ķengaragā, no kurienes ērta tramvaju un trolejbusu satiksme uz Rīgas centru, bet uz Juglu, Pļavniekiem un citām apkaimēm kursē autobusi. Pēc pārgājiena tirdzniecības centrā iespējams paēst arī pusdienas un iepirkties.

 

Pasākuma ilgums: ~ 3 – 4 stundas.

Pārgājiena garums: viegla pastaiga, bet kopā ~ 8 – 9 km sanāks.

Apvidus ir samērā līdzens, un iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

Vadītājs - gids: Andris Grīnbergs – vēsturnieks (M.hist.), Rīgas novadpētnieks kopš bērnu dienām.

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 31.marts, 17:00.

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama (atliekama uz citu pasākumu).

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

 

Papildus izmaksas: tikai personīgie ceļa izdevumi.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Svarīgi: piesakies laicīgi, jo pārgājiena grupai var būt maksimālā dalībnieku skaita ierobežojums!

Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, kļūt par kontaktpersonu vai nonākt karantīnā – tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem! Piesakies uz pasākumu laicīgi!

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

 

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

 

Visa informācija: www.specturisms.lv

 


Šī emuāra populārākās ziņas