Interesantā vēsturiskā Jelgava un Ledus skulptūru festivāls!

04.02.2023. – sestdiena.

 

Februāra sākums, kā parasti, ir īstais brīdis Jelgavas apmeklējumam! Tur notiek Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kuru Spectūrisms iesaka apmeklēt tieši vakarā, kad iemirdzas krāsainas gaismas ledus veidojumos! Pirms tam mums būs interesanta ekskursijas programma pa Jelgavas ievērojamām vietām un diviem ļoti saistošiem objektiem – vēsturiskām vērtībām bagāto Dzelzceļa muzeju un šogad atvērto restaurēto Vecpilsētas māju! Nepalaid garām šīs iespējas! Dodamies uz Jelgavu!

 

Tikšanās Rīgas centrālajā stacijā pie kasēm: 11:15.

Izbraukšana ar Jelgavas vilcienu no Rīgas centrālās stacijas: 11:35.

Tikšanās vieta un pārgājiena starts: Jelgavas stacija, 12:40.

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Patiešām interesanti eksponāti apskatāmi Jelgavā, Dzelzceļa muzejā! Iepazīsim Jelgavas dzelzceļa vēsturi, jo šeit ir viens no lielākajiem dzelzceļa līniju krustojumiem Latvijā. Te daudz unikālu objektu savākti jaukajā muzejiņā, kas būtiski atšķiras no citiem muzejiem, jo iekārtots 1904.gadā celtā dzelzceļnieku mājā!

-        Izzinoša ekskursija pa Jelgavas pilsētas vairākiem parkiem, apciemojot arī Lācīti ar medus podu un citus kultūrvēsturiski interesantus objektus pilsētas centrālajā daļā. Par daudziem šiem objektiem būs iespējams uzzināt pārsteidzošus stāstus!

-        Vecpilsētas māja – šī gada īpašais jaunums Jelgavā! Tā ir viena no senākajām ēkām Jelgavā, kas celts 18.gadsimta beigās, savā daudzu gadsimtu mūžā pārdzīvojusi dažādus laikus un tagad patiešām iespaidīgi rekonstruēta. Sajūtas kā seno dienu vidē! Mājas apskate – ļoti izzinoša ar modernām iespējām – ar audiogidu, kas iekļauts cenā!

-        Kad pār Jelgavu jau nolaidīsies vakara krēsla, dosimies uz 24.Starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kurā šogad piedalās 32 mākslinieki – skulptori no 12 dažādām Eiropas un Āzijas valstīm, tai skaitā, protams, arī no Latvijas. Šī gada festivāla tēma ir – senas dievības! Būs apskatāmi ap 60 skulpturāli veidojumi, un tā kā būs vakars – tie būs iespaidīgi izgaismoti!

 

Pārgājiena nobeigums – pie Ledus festivāla norises vietām, kur pēc tam ikviens var pavadīt neierobežotu laiku baudot ledus mākslu! Mājupceļš iespējams no Jelgavas autoostas (turpat centrā), Jelgavas dzelzceļa stacijas, vai arī ar savu transportu.

Var uz pasākumu braukt arī ar savu auto un to novietot Jelgavas stacijas tuvumā, kur to atļauj satiksmes noteikumi.

 

Pārgājiena ilgums, iekļaujot 2 iekštelpu objektus: ~ 5 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ap 8 – 10 km.

Apvidus ir līdzens, bet iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

Vadītājs: Andris Grīnbergs – ceļotājs, dabas pētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

Otra iespēja: dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 3.februārim, 17:00.

Piesakies uz pasākumu laicīgi! Šoreiz grupas lielums līdz 20 dalībniekiem!

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot/sms T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un nodokļi.

 

Papildus izmaksas: personīgie ceļa izdevumi, piemēram, vilciena biļete Rīga – Jelgava, ieejas maksas apskates objektos: Vecpilsētas māja (4 EUR, skolēniem, studentiem, senioriem – 1,50 EUR, pieejama arī ģimenes biļete pa 6 EUR), Jelgavas Dzelzceļa muzejs ieejas biļetes: 2 EUR, studentiem, pensionāriem – 1 EUR. Ledus skulptūru festivāls: iepriekšpārdošanā internetā (Biļešu paradīze) ieejas biļete 7 EUR, uz vietas – 10 EUR, bezmaksas ieeja bērniem līdz 7 gadiem, skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – tikai 4 EUR, pieejamas arī ģimenes biļetes pa 15 EUR (kombinācijām 2+2 personas vai 1+3 pers.).

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama.

 

Svarīgi: piesakies laicīgi, jo pārgājiena grupai var būt maksimālā dalībnieku skaita ierobežojums!

Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, kļūt par kontaktpersonu vai nonākt karantīnā – tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms!

Visa informācija: www.specturisms.lv

 

Šī emuāra populārākās ziņas