Rīgas stāstu pārgājiens: Imantas pirmsākumi un noslēpumi.

27.11.2022. – svētdiena.

 

Populārā 2020.gada Spectūrisma pārgājiena atkārtojums papildinātā versijā! Daudzi rīdzinieki pat nezina, kā radies Imantas nosaukums, kam tas par godu un, ka Imantas vietā kādreiz bija – Zolitūde! Visādi interesanti stāsti, vēsturiskā Anniņmuiža un tās parks, skaisti dižkoki un alejas, citi pārsteidzoši objekti, un – svētdiena būs saturīgi pavadīta iepazīstot Rīgu!

 

Tikšanās vieta: Imantas dzelzceļa stacijā, 27.novembrī, 10:00.

 

Pārgājiena programmā:

-        Zolitūdes un Imantas vietu un nosaukumu pārsteidzošās izmaiņas.

-        Kur bija Lielā Dammes un Mazā Dammes muižiņa, un citas muižiņu vietas Imantā un apkārtnē?

-        Brīvības cīņu piemiņas vieta, kas veidota, pēc tēlnieka Kārļa Zāles meta, no Brīvības pieminekļa pāri palikušā granīta; tagad citādāka nekā vēl nesen. Atcerēsimies, ka novembris ir arī bermontiādes piemiņas mēnesis.

-        Kur radās Imantas nosaukums? Kam tas ir par godu, un kas bija vispirms?

-        Vēsturiskā Anniņmuiža un tās senais parks ar skaistiem dižkokiem.

-        Kā arī citi pārsteidzoši objekti pa ceļam.

 

Rīgas stāstu pārgājieni īpaši patiks vēsturisku vietu un vērtību cienītājiem, bet kopumā daudz būsim arī pie dabas!

Vadītājs: Andris Grīnbergs – vēsturnieks (M.hist.), dabas pētnieks, rīdzinieks.

Pārgājiena nobeigums turpat Imantas stacijā. Nobeigums turpat, kur sākums, bet pārgājiena vidusdaļā un beigu daļā būs iespējas finišēt arī ātrāk, kas piekusis vai steidzīgs.

 

Satiksme uz Imantas staciju – Tukuma vilciens no Rīgas centrālās stacijas, 9:30.

Pārgājiena sākuma vietai ir ļoti ērta sabiedriskā transporta satiksme - daudzi pilsētas autobusi: Nr.8 (no Stacijas laukuma, 9:20), Nr.53 (no Esplanādes, Brīvības ielas, 9:16), arī nr.44, 46, 56 (no dažādām Pārdaugavas vietām). Pietura: Rostokas iela. Netālu no Imantas stacijas uz Jūrmalas gatves ir arī autobusi Nr.4 un Nr.36 (pietura Zolitūdes iela).

 

Dalībnieki, kas uz pasākumu brauc ar savu transportu, to var novietot Zolitūdes apkaimē netālu no Imantas stacijas, pie dzīvojamām mājām, kur atļauj stāvēšanas noteikumi.

 

Pasākuma ilgums: ~ 3 stundas.

Pārgājiena garums: kopā ~ 10 - 11 km.

Apvidus ir samērā līdzens, bet iešanas temps būs mierīgs.

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos!

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksu ir ērti apmaksāt priekšapmaksā (rēķins uz e-pastu un pārskaitījums).

 

Otra iespēja: vēlama iepriekšēja pietiekšanās, bet apmaksa uz vietas – 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties uz priekšapmaksu un to veikt – piektdiena, 25.novembris, 17:00.

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama. Piesakies uz pasākumu laicīgi! Grupas lielums var tikt ierobežots!

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un visi nodokļi.

Papildus izmaksas: tikai personīgie ceļa izdevumi.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com, vai zvanot / sms T.: 29 246 928.

 

Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, kļūt par kontaktpersonu vai nonākt karantīnā – tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu pārcelt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Rīgas stāstu pārgājieni ir Rīgas apkaimju pārgājieni – pa mazāk zināmām galvaspilsētas vietām, pa nomalēm, kur vairāk dabas, kur slēpjas maz zināmas vēstures vērtības, pa vietām, kurām daudzi ikdienā iespējams iet vai brauc garām nenojaušot to patieso šarmu, arhitektūras un kultūrvēstures nozīmi.

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms!

 

Visa informācija: www.specturisms.lv un sociālos tīklos.


Šī emuāra populārākās ziņas