Ķekavas – Daugmales pārgājiens!

03.09.2022, sestdiena.

 

Īstais brīdis doties šajā pārgājienā! Daugavā, Rīgas HES ūdenskrātuvē pazemināts ūdens līmenis un redzamas ainavas kādas drīz vairs nebūs! Pārgājienā iepazīsim Ķekavu un Daugmali, skatīsim izcilo Daugmales pilskalnu. Apmeklēsim Ķekavas novadpētniecības muzeju, kurā skatīsim gan interesantu novada informāciju, gan smieklīgas lietas – kādreiz ļoti populārā žurnāla „Dadzis” karikatūru izstādi!

 

Pārgājiena programmā:

 

-        Ķekavas centra apskate un Ķekavas novadpētniecības muzeja apmeklējums (tajā gan interesanta informācija par Ķekavu, gan žurnāla „Dadzis” karikatūru izstāde!).

-        Stāsti par Daugavas senajiem pilskalniem un izcilā Daugmales pilskalna apmeklējums! Daudzi vēsturnieki uzskata, ka tieši te bija Rīgas pirmsākumi.

-        Daugavas krastu netradicionālās ainavas ar pazemināto ūdens līmeni Rīgas HES ūdenskrātuvē! Stāsti par zudušām vērtībām Daugavas ūdenskrātuves dzelmē.

-        Kā arī citi ainaviski un kultūrvēsturiski interesanti objekti pa ceļam!

 

Tikšanās Rīgas autoostā ~ 9:00.

Izbraukšana ar Rīgas – Ķekavas autobusu no Rīgas autoostas: 9:20.

Braucam līdz Ķekavai.

Pārgājiena sākums: Ķekavā, pie autobusu pieturas: ~ 10:05, pēc Rīgas autobusa pienākšanas.

 

Ķekavas autobusu pieturā tiekamies ar dalībniekiem, kas uz pasākumu ierodas ar savu vai citu sabiedrisko transportu.

Pārgājiena nobeigums – Daugmalē, pie autobusu pieturas.

Atpakaļ uz Rīgu brauksim ar autobusu no Daugmales. Tiem, kam auto paliks Ķekavā, pavisam īss atbrauciens no Daugmales līdz Ķekavai.

 

Pasākuma ilgums: ~ 7 - 8 stundas.

Pārgājiena garums – kopā ap 15 – 16 km.

Apvidus ir daudzveidīgs, iešanas ātrums būs mierīgs, bez steigas, ar atpūtas pauzēm!

Pasākums piemērots ikvienam, kam patīk iet pārgājienos! Droši var nākt arī ģimenes ar bērniem!

 

Vadītājs: Andris Grīnbergs – ceļotājs, dabas pētnieks un vēsturnieks (M.hist.).

 

Dalības maksa priekšapmaksā: 9 (deviņi) EUR, skolēniem – 5 EUR. Bērniem līdz 9 gadiem (ieskaitot) – bezmaksas. Dalības maksa priekšapmaksā ir rēķins uz e-pastu un pārskaitījums internetbankā.

Otra iespēja: pieteikšanās un dalības maksa uz vietas: 10 EUR, skolēniem – 5 EUR, bērniem līdz 9 gadiem – bezmaksas.

 

Pēdējais brīdis pietiekties un veikt priekšapmaksu – piektdiena, 2.septembris, 17:00. Neierašanās gadījumā – priekšapmaksa netiek atmaksāta, bet, ne vēlāk kā diennakti pirms pasākuma, ir pārceļama. Piesakies uz pasākumu laicīgi!

 

Pieteikšanās norise: piesakies norādot dalībniekus un maksātāju, telefona numuru saziņai, saņem savā e-pastā rēķinu, apmaksā internetā ar bankas pārskatījumu uz populārāko Latvijas banku – Swedbank.

 

Pieteikšanās pārgājienam: specturisms@gmail.com , vai zvanot / sms uz T.: 29 246 928.

 

Dalības maksā iekļauts: pasākuma organizēšanas un vadīšanas izmaksas, tehniskie izdevumi un nodokļi.

 

Papildus izmaksas: personīgie ceļa izdevumi, piemēram, autobusa biļete Rīga – Ķekava: ~ 1,10 – 1,45 Eur, atkarībā no autobusa un iegādes veida. Ķekavas novadpētniecības muzeja apmeklējuma maksa pieaugušajiem – 1,50 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem – bezmaksas.

 

Spectūrisms ir draudzīgs bērniem. Var nākt pārgājienā arī ar pirmskolas vecuma bērniem (viņiem – bez maksas)! Dalībniekiem līdz 14.gadiem obligāti jābūt pieaugušo pavadībā.

Ja gadījumā pēc dalības apmaksas gadās saslimt, kļūt par kontaktpersonu vai nonākt karantīnā – tad, savlaicīgi informējot par neierašanos, ir iespēja dalības iemaksu atlikt uz kādu no nākamiem pārgājieniem!

 

Nepaliec brīvdienās mājās!

Spectūrisms – speciālais pārgājienu tūrisms.

Visa informācija: www.specturisms.lv un sociālajos tīklos!

 

*****

Šī emuāra populārākās ziņas